החממה הטכנולוגית הראשונה של יישובי הדרום

$(function(){setImageBanner('f142214c-c240-49a4-b469-b5e98094249f','/dyncontent/2024/12/12/cc29f6c5-8b6f-44ae-83f2-5b270e1cf99c.jpg',18806,'תדהר אייטם כתבה משרדים',525,78,false,26366,'Image','');})
להאזנה לתוכן:

עמותת היזמות והפיתוח הטכנולוגי של שער הנגב,הודיעה על הקמת חממה טכנולוגית לסטארט אפים, בתחומי המועצה האזורית שער הנגב. החממה תייצר אקו-סיסטם יזמי ביישובי עוטף עזה, תתמוך ביזמים ותספק להם תמיכה נרחבת בהדרכה, גיוס הון, גישה לשווקים וכיו"ב.

החממה תפעל כעמותה ללא כוונת רווח. בין מקימיה: המועצה האזורית שער הנגב, מכללת ספיר, וולף ביילאס שותף ב-OurCrowd, ד"ר אנדרו ויטרבי מהמייסדים של קוואלקום, הסוכנות היהודית, קבוצת יזמים ואנשי הייטק מהקהילה היהודית והפדרציה היהודית של סן דייגו, חברת אמדוקס, ועוד.


הסטארטאפים שיצטרפו לחממה ייהנו מהיתרונות שמעמיד המדען הראשי לחברות היי טק באזור עוטף עזה, יתרונות המאפשרים מימון מדען בסך של 75% מהוצאות החברות המתחילות.

בנוסף יקבלו ינתנו הנחות במיסוי לחברות שפועלות ביישובי העוטף ודמי שכירות נמוכים בחממה. במקרה של חברות ממשיכות (חברות שכבר קיבלו מענק מדען בעבר וכעת מגישות בקשה למענק נוסף), מימון המדען יעמוד על 65% מהתקציב, במקום 40%.

החממה פונה למיזמים רק אחרי שלב הוכחת היתכנות ראשונית, מתחומי האגרוטק, קיימות וקלינטק, ביטחון לאומי, תוכנה ועוד, אשר קיבלו או צפויים לקבל מענק מהמדען הראשי במשרד הכלכלה. 

 

הסיוע בפיתוח החברות יהיה ע"י מועדון הידידים של SouthUp , הוא  יחבר בינן לבין מנטורים, יספק נטוורקינג עם קהילת ההיי-טק, משקיעים, נציגי קרנות הון סיכון, שותפים אסטרטגיים פוטנציאליים בארץ ובצפון אמריקה ועוד. כמו כן, החממה תפעל בשיתוף פעולה עם האקסלרטור DownTown Works  שנמצא בלב סן דייגו, ומציע חלל עבודה לצד רשת ענפה של קשרים ליזמים ושותפים בו בכירי קהילת ההון סיכון והחדשנות באזור.

החברות הישראליות  בעוטף עזה יוכלו להשתמש בכל שירותי האקסלרטור וחלל העבודה לפי הצורך, חיבור ישיר לשותפים וסיוע מהותי בפריצה לשוק האמריקני.

 

שחר בלקין, יו"ר  SouthUp וממייסדי חברת ההיי טק FST,  אמר היום: "אין ספק שהמציאות הביטחונית המורכבת של יישובי עוטף עזה דחקה לא פעם מסדר העדיפויות סוגיות חשובות אחרות, כמו ביטחון כלכלי ותעסוקתי לתושבי האזור. לסכסוך עדיין אין לנו פתרון אבל אנחנו מאמינים שיש ביכולתנו לחזק את היישובים הללו באופן משמעותי מבחינה כלכלית ולעודד נדידה של חברות מהמרכז לפריפריה, לצד הישארות של הדור הצעיר בדרום.

 

לדבריו, "מה שאנחנו עושים כאן -  זו הציונות החדשה. החממה הטכנולוגית של SouthUp תביא את קטר הצמיחה של המשק גם ליישובי העוטף. בחזון שלנו, חברות סטארט-אפ צעירות שיתחילו בחממה יתיישבו בנגב, יהפכו בעוד כמה שנים לחברות היי טק וייקחו חלק פעיל ביצירת מקומות עבודה, יקדמו חינוך טכנולוגי וייצרו קהילת חדשנות תוססת, גם מחוץ לתל אביב".

 

פרופ' עמרי ידלין, נשיא מכללת ספיר: "החממה תואמת ככפפה את האופי היזמי והחדשני של המכללה והיא מקדמת את המטרה המרכזית שלנו - קידום ההשכלה, התרבות והפיתוח הכלכלי של אזור עוטף עזה.  עד היום, בוגרי המכללה בתחום ההיי טק נאלצו לנדוד צפונה. החממה תאפשר לסטודנטים המעוניינים בכך להשתלב כעובדים בחממה עוד בתקופת לימודיהם ולבוגרי המכללה להישאר לגור באזור ולהצטרף לחממה כיזמים".

 

אודות SouthUp 

SouthUp  - עמותת היזמות והפיתוח הטכנולוגי של שער הנגב נוסדה על ידי מספר שותפים ותורמים, השותפים לחזון לפיתוח וחיזוק יישובי עוטף עזה. בין הגורמים הפעילים בעמותה ניתן למצוא את המועצה האזורית שער הנגב, המכללה האקדמית ספיר, הסוכנות היהודית לישראל, המרכז הישראלי-אמריקאי לחדשנות וקיימות כלכלית של UC San Diego,  בית הספר התיכוני בשער הנגב, וולף ביילאס -יזם ומשקיע סדרתי ושותף ב-OurCrowd, לארי אצ'יטל – מנהל רשת חינוך יהודי בדרום קליפורניה, ד"ר אנדרו ויטרבי – מהמייסדים של קוואלקום, אלעד יאורי- מייסד "המדגרה" בקיבוץ רביבים, אייל פיש – מנכ"ל אמדוקס שער הנגב, אהר'לה רוטשטיין -מנהל בית הספר העל יסודי שער הנגב ועוד. בהקמת העמותה סייע גם משרד עו"ד שנהב ושות'.

 

העמותה תפעל לבניית קהילה יזמית בתחומי ההייטק, להקמת מסלולי התמחות בתיכונים, מרכז ייעוץ לעסקים ולמתמחים, הבאת מנטורים לסטארט-אפים, הכוונה ושילוב של ידע וטכנולוגיה קהילתיים ומרכז שירות שיחבר בין חברות ההיי-טק לקיבוצים באזור.

 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה