די לסטיגמות המגדריות, תעשו מה שנוח לכם
06.05.18 / 22:08
כולנו גדלנו על דעות קדומות הקשורות למגדר כמו, "האישה צריכה לדאוג לבית, הגבר צריך לפרנס". בזוגיות ובמשפחה שכם נסו להשתחרר מהשפעת הסביבה ותעשו רק מה שמתאים לכם
העולם שלנו מלא בסטיגמות מגדריות: נשים רגישות, גברים לא בוכים, הגבר תמיד חייב להיות ג'נטלמן ולהזמין את האישה בדייט, האישה צריכה להיות דמות אמהית עם זיקה חזקה לבית... וכו' וכו'.
הסטיגמות הללו מושרשות לנו ומוטמעות במוחנו עוד בגיל הינקות. לכן לא סתם תראו שאם ילד קטן בוכה, פעמים רבות הוריו מנסים לגרום לו להפסיק לבכות בעוד שאצל ילדות קטנות המסר המועבר הוא שזה בסדר לבכות.
איך כל זה קשור לזוגיות?
ובכן, יש קשר חזק מאוד, מכיוון שכשאנחנו "נתקעים" על אותן סטיגמות, הן פוגעות גם בסיכוי שלנו למצוא בן/בת זוג וגם פוגעות ביכולת שלנו לנהל מערכת יחסים בריאה.
מדוע? תחשבו למשל על אישה קרייריסטית, שלא משקיעה במיוחד בניקיונות, בישולים וכד'. ונניח שבן הזוג שלה לוקח על עצמו את אותן מטלות ביתיות וגם עושה זאת באהבה. הוא ובת הזוג מאושרים עם הסידור הזה, אך האם הסביבה מאושרת ומפרגנת? לא תמיד. ברוב המקרים תשמעו שאמו של הגבר תתלונן על כך שהאשה לא מספיק מפנקת אותו וחבריו יצחקו עליו שהוא סמרטוט. כך נוצר מצב שגם כאשר בני הזוג לא מאפשרים לסטיגמות לנהל את אורח חייהם, השפעת הסביבה גורמת להם לסטות מהדרך בה בחרו.
מסקנה?
אני יודעת שהתעלמות מדעות הסביבה היא לא משימה קלה, יחד עם זאת, אני ממליצה לכל אחד ואחת לנסות עד כמה שאפשר להתנתק מכל הסטיגמות המגדריות שאתם מכירים ופשוט לחיות את חייכם כפי שטוב לכם, בלי קשר לנורמות חברתיות שהוכתבו לכם מגיל צעיר. תקבעו אתם את הנורמות שלכם.
הכותבת היא הראלה ישי, שדכנית עם ניסיון של למעלה מ-25 שנה - לחילונים, מסורתיים ודתיים, ומחברת הספרים "סטטוס: בזוגיות" ו"שניים סוכר".
לאתר של הראלה לחצו כאן. לגלישה בסמארטפון