פסטיבל קולנוע דרום 2016- פותחים חלון לקולנוע אחר.
28.05.16 / 10:53
המכללה האקדמית ספיר מקיימת בכל שנה פסטיבל קולנוע דרום ובו מוצגות הקרנות סרטים, עשרות מופעי מוזיקה, שירה ומופעים מיוחדים .
במהלך הפסטיבל יוקרנו סרטי תכנית הגמר של בית הספר לאמנויות הקול והמסך של מכללת ספיר במסגרת התוכנית יוקרנו חמישה סרטים דוקומנטריים, 17 סרטים עלילתיים, שלושה פיילוטים ושלושה סרטי אנימציה. האירוע גם יכלול מופעי מוזיקה שונים
בפסטיבל ניתן ליהנות מיצירות מדהימות כגון: טרום בכורות של הקולנוע הישראלי החדש, אוצורות תיעודיות , קולנוע בינלאומי,סרטי בוגרים, פרינג' דרום, סרטי אנימציה, קולנוע פורץ גבולות, ועוד
הפסטיבל נותן מקום ליצירה של הסטודנטים, אשר מסיימים לימודים ופותח דלת להיכרות עם הדור הבא של היוצרים בקולנוע הישראלי
הילה אמיר(מקורנית בצפון) וניר דבורצ'ין (מגבעת זאב) הם בני זוג אשר גרים היום בקיבוץ רוחמה. ניר והילה הם יוצרים צעירים הלומדים במכללת ספיר, ושניהם מקרינים סרט גמר בפסטיבל שייערך השנה. ניר והילה יצרו יחד שני סרטים ואף היו שותפים בהפקה אחד של השניה. הילה סיפרה את החוויה האישית שלה ביצירת הסרט "כאשה החיה בעולם גברי, מצאתי ביצירה את היכלת להביא את עצמי לידי ביטוי, להשמיע את הקול שלי ואת קולן של נשים אחרות".
פרופ׳ אבנר פיינגלרנט ראש בית הספר לאמנויות הקול והמסך, מייסד ויוזם פסטיבל קולנוע דרום המכללה האקדמית ספיר כתב באתר " פסטיבל קולנוע דרום בשדרות ובית הספר לאמנויות הקול והמסך של מכללת ספיר מבקשים לעשות דרך משמעותית, בתוך עולם שאין בו בטחון, או ידיעה – דרך שיש בה חמלה, נתינה, קבלה וחיפוש. להתבונן ולהציע מבט אחר שבו האמן הוא שאמן והמגע שלו בחומר, גם אם כואב, יכול להביא זרעים של מרפא, זרעים של אמונה מחודשת בנפשו של האדם.
קולו ומבטו של האמן הכואב שאנו מביאים לממלכת הפסטיבל, הם הצליל והמראה שלהם אנו זקוקים יותר מתמיד, על מנת שנצלול לתוך ממלכת החושך ומשם נמצא מרפא.
האמן-השאמן הוא זה שיכול להיות בעולמות הקשים הללו של ייסורי הנפש וכאב העולם ומתוכם להציע את הצלילות הבהירה. אנו יודעים שעליו לעבור מסעות איומים ונוראים עם עצמו אבל באמנותו הוא מביא לנו את המגע המרפא. ואולי חלק מתפקידו הוא להקריב מעצמו בכדי לתת לחברה שמסביבו את הסיכוי להיות חברה שפויה יותר.
בדומה לשחקן ב"סקינה"(אוהל השחקנים) שבבמת התיאטרון הדיונוסי של אתונה, שרק לו מותר על פי התרבות היוונית הקדומה, להיות נווד בנפש וצועני של זהויות, משום שרק הוא יכול לצלוח מסע פסיכוטי וסכיזואידי זה של האמן.
"כל תכניותיו המרשימות והמעמיקות של "קולנוע דרום" – הקולנוע הישראלי, הקולנוע העולמי, סרטי הבוגרים, יצירות הפרינג׳, השירה וסרטי הקולנוע הקלסיים –יוצגו בקולנוע חן שמשופץ בימים אלו להיות חלק מהמרחב התרבותי-אמנותי החדש של שדרות, ספיר ושער הנגב. דווקא משם, מאזור הנגב המערבי הפצוע והמודלק שליד קו הגבול, יכולה לבוא תנועה של ריפוי באמצעות האמנות והקולנוע."
לתכנית המלאה של הפסטיבל כנסו לקישור -פסטיבל קולנוע דרום 2016
לעדכונים הצטרפו אלינו גם בפייסבוק - יישובניק נט בפייסבוק