עורך דין המכון הרפואי

$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('c7939e59-f2e8-4a3a-9882-e75d7c2c67fe','/dyncontent/2024/8/7/5067193b-26d8-471b-8cdb-027b2ddffd67.gif',17653,'די אוון אייטם כתבה ',525,78,true,26591,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('c7939e59-f2e8-4a3a-9882-e75d7c2c67fe','/dyncontent/2024/11/6/254bd038-88a9-40b2-a1b6-279fd196209f.jpg',18667,'צרפתי אייטם כתבה 2',525,78,true,26591,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('c7939e59-f2e8-4a3a-9882-e75d7c2c67fe','/dyncontent/2024/11/3/df0fd569-76a9-4891-804e-67058dd74b58.jpg',18639,'קיבוץ השלושה אייטם כתבה ',525,78,true,26591,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('c7939e59-f2e8-4a3a-9882-e75d7c2c67fe','/dyncontent/2024/9/8/f8053b85-55cb-4af9-8eac-2efc831f016b.jpg',18411,'בלו אייס אייטם כתבה ',525,78,true,26591,'Image','');},15]]);})
להאזנה לתוכן:

גם אם כבר קיבלתם זימון מהמכון הרפואי לבטיחות בדרכים וגם אם לא, המידע שמופיע במאמר זה הוא קריטי. כמה דקות של קריאה יספקו לכם ידע על הסיכויים שלכם להיות מזומנים לבדיקה במרב"ד והדרך הטובה ביותר לצלוח אותו. המרב"ד הוא גוף אחד שאחראי לקביעת הכשירות של כל הנהגים בישראל, מה שכבר מסביר את הקושי בהתמודדות מולו. כפי שמיד תגלו, עורך דין המכון הרפואי הוא הגורם שיעשה את ההבדל בין סכנה לרישיון לבין שקט נפשי.

 canva

מה תפקידו של המכון הרפואי לבטיחות בדרכים?

המרב"ד הוא השלוחה של משרד הבריאות ומשרד הרישוי, שתפקידה לשמור על משתמשי הדרך. הוא עושה זאת ע"י בקרה על הכשירות של הנהגים לנהוג בצורה בטוחה. כל בעיה רפואית - פיזיולוגית או נפשית, שעלולה להשפיע על הנהיגה של נהג ולהפוך אותה למסוכנת, תיבחן במכון הרפואי. שם, יתבצע ניהול סיכונים וייקבע אם הנהג רשאי להחזיק ברישיון על אף הבעיה, ואם כן, מה יהיו ההגבלות שיחולו עליו. כאן ראוי להזכיר שלמרות הבדיקות המחמירות והתהליך שעשוי להיות ארוך ומייגע, המטרה של המרב"ד היא שמירה על אזרחי ישראל מסכנות מוות בדרכים.

תפקיד נוסף של המרב"ד, אם כי פחות מוכר, הוא לאפשר גם לבעלי ליקויים ומוגבלויות רפואיים להצליח להתנייד באופן שוויוני וראוי בדרכים. משימה זו מתבצעת ע"י התאמה וייעוץ של אביזרי נגישות בכלי רכב של אנשים הזקוקים להתאמות אישיות כמו למשל התקנת דוושות יד במקום דוושות רגל.

מי מזומן אל המכון הרפואי ומתי?

רוצים לדעת אם אתם עומדים להיות מזומנים לבדיקות במכון הרפואי?
יש מספר קטגוריות של נהגים שייתכן וימצאו את עצמם במכון:

א. נהגים שנשלחו למרב"ד ע"י בית המשפט לתעבורה או המשטרה

ישנם מקרים שונים בהם בית המשפט או משטרת ישראל יפנו נהג אל בדיקות במכון הרפואי וביניהם: מעורבות בתאונה קטלנית שנגרמה בגלל לקות רפואית, שימוש בסמים ונהיגה בשכרות או כל דיווח על התנהגות מסוכנת אחרת בכביש.

ב. נהגים הסובלים מליקויים רפואיים

הרעיון העומד מאחורי פיקוח על נהגים עם ליקוי רפואי הוא מניעת סכנה בטרם היא מתממשת. על כן, יזומנו אל המרב"ד נהגים הסובלים מבעיות רפואיות כמו בעיות ראייה, לב, אפילפסיה, סיכון לשב"ץ מוחי, אשפוז על רקע נפשי, זימון לבדיקות מסוימות ועוד. נוסף על אלו, אנשים מבוגרים המחזיקים ברישיון נהיגה ומגיעים לגיל 70, מזומנים באופן אוטומטי לבדיקות במכון כדי לוודא שלא נפגעה הכשירות שלהם לנהוג בבטיחות הנדרשת.

נהגים אלו לרוב יזומנו בעקבות דיווח של רופא, המחויב עפ"י חוק לדווח במקרים מסוימים למרב"ד.

ג. נהגים שהופנו ע"י משרד הרישוי

נהגים שרישיונם נשלל רצוי שכשירותם לחזור לנהוג תיבדק בסוף תקופת השלילה. גם נהגים נהגים שעשו עבירות לאו דווקא בזמן נהיגה ייתכן שיזומנו לבדיקות, למשל - נהגים שהורשעו בעבירות סמים. במקרים כאלו ודומים ידרוש משרד הרישוי את המלצתו של המרב"ד.

ד. נהגים המופנים אל המרב"ד ע"י המוסד לביטוח לאומי

הביטוח הלאומי שאמון בין היתר על קביעת דרגות נכות, יכול לדווח למכון הרפואי על נהגים שדרגת הנכות שלהם הורחבה ועל כן יש חשש שכשירותם לנהיגה נפגעה בהתאם. בדומה למוסד לביטוח הלאומי, גם משרד הביטחון וצה"ל יכולים לדווח על נהגים שקיבלו הכרה כנכי משרד הביטחון.

ה. נהגים שרוצים להרחיב את הרישיון שלהם

נהגים שמעוניינים להחזיק ברישיון לנהיגה ברכב ציבורי או רכב משא. ההנחה שעומדת מאחורי הזימונים מהסוג הזה היא שנהגים כאלו הולכים להחזיק בהשפעה משמעותית הרבה יותר על חייהם של משתמשי הדרך אם בהסעה של נוסעים או של משקל כבד הדורש משנה זהירות.

תפקידו של עורך דין המכון הרפואי בכל שלב בתהליך

הבדיקות במרב"ד הן אמנם בדיקות רפואיות, אך מלוות בהרבה בירוקרטיה משפטית סביבן. כפי שראינו, הרבה נהגים עשויים למצוא עצמם מול המכון הרפואי לבטיחות בדרכים, עם זאת, העובדה שרבים חווים את התהליך הזה לא באמת מצליחה לסייע לבאים בתור לצלוח אותו. מה שכן משפר את סיכויי ההצלחה של נהגים מול המרב"ד הוא ליווי מקצועי של עורך דין המכון הרפואי. כעת נראה כיצד בכל שלב בתהליך, לשירותו של עו"ד המכון הרפואי יש ערך מוסף קריטי.

שלב 1: הכנה לבדיקות במכון

כדי להגיע מוכנים ליום הבדיקות המאתגר, ולהימנע מטעויות שהמחיר שלהן עשוי להיות שלילת רישיון, חשוב לקבל הכוונה מבעל ניסיון מקצועי כמו עו"ד המכון הרפואי. עו"ד מיומן ידע להכין אתכם למפגש הן עם הבדיקות השונות והן עם הבודקים עצמם. למשל - איך לפנות לכל בעל מקצוע מהבודקים? איך להציג את המציאות בפניהם בצורה מהימנה ולא מכשילה? אילו מסמכים חשוב להשיג טרם יום הבדיקות? (כדאי לדעת שיש מסמכים שלא ידרשו מכם בזימון אך חשוב להמציא לקראת הבדיקות ובמקביל - בדיקות וחוות דעת שאין בהן צורך ועלולות לסבך את הנבדקים).

שלב 2: יום הבדיקות עצמו

ביום הבדיקות הלחץ גובר ולהתנהלות בשטח יש חשיבות לא פחות גדולה מההכנות הקודמות. הבדיקות שתצטרכו לבצע יתחלקו לשני סוגים - בדיקות שעוברים כל הנהגים כמו מבחנים ממוחשבים שונים ובדיקות שרלוונטיות לסיבה שבגינה זומנתם ליום הבדיקות כמו למשל בדיקה פסיכיאטרית. במהלך היום הזה חשוב שתהיו מודעים לזכויות והחובות שלכם ולעובדה שכל סטייה מהן עשויה להיות מכרעת. השמירה הזו מופקדת בידי עורך הדין שתבחרו ללוות אתכם. למשל, לאנשים שלא דוברים עברית יש את הזכות למתורגמן במהלך יום הבדיקות. אם הנבדק לא מודע לזכות הזו ונאלץ להתנהל במהלך היום מבלי להבין באופן מלא את הנדרש ממנו, הוא עשוי לעשות טעויות שיעלו לו לבסוף ברישיון הנהיגה שלו.

שלב 3: ההמתנה לתוצאות

שימו לב, המרב"ד אינו עובד בכל יום במשך שעות כפי שאנו מכירים יום עבודה מלא. כתוצאה מכך, ההחלטות שעליו לקבל מתעכבות ומכאן שגם זמני ההמתנה. נהגים שנפסל להם הרישיון ומבקשים להשיב אותו אך תלויים בהחלטת המכון, עשויים להמתין זמן רב. כאן נכנס לתמונה עורך דין המכון הרפואי, שבכוחו לברר מדוע התשובות מתעכבות ולקדם מקרים דחופים יותר מאחרים.

שלב 4: השימוע במשרד הרישוי

לאחר שהתקבלה החלטת המכון הרפואי, זו מועברת כהמלצה אל משרד הרישוי. רבים לא יודעים את זכויותיהם גם בשלב הזה - זמני ההמתנה הקבועים בחוק לקבלת ההחלטה, תוקף ההמלצה של משרד הרישוי, הדרך לקבל את הנימוקים המלאים של המרב"ד להחלטה וכדומה. למרות ששלב זה הוא בעיקרו הליך פורמלי, גם הוא עשוי להיות מעמד מלחיץ וטוב שיעמוד לצדכם עורך דין מנוסה שיקל עליכם.

למה לא ניגשים לוועדת ערר בלי עו"ד המכון הרפואי?

משרד הרישוי מקבל את המלצת המרב"ד ובדרך כלל הוא אכן דובק בה. ההחלטה יכולה לנוע בין אישור רישיון רגיל, הטלת הגבלות על הנהג בהתאם לכשירות ועד לשלילת רישיון. כדי לערער על ההחלטה של המרב"ד יש לגשת לוועדת ערר, שם חשוב להציג את הטיעונים שיצילו את הרישיון בצורה מנומקת וחכמה. אמנם היא אינה שייכת למרב"ד אך חשוב להתנהל מולה באותה קפדנות. גם הצגת הטיעונים, גם השגת חוות הדעת החלופיות וגם הבירוקרטיה הכלולה בערעור, מוטב שיהיו מופקדים בידיו של עורך דין תעבורה המכיר מקרוב את התהליך.

 

לסיכום, לאורך כל הדרך לפני יום הבדיקות ועד לשימוע במשרד הרישוי, ליווי של עורך דין המכון הרפואי עשוי להיות מה שיציל את הרישיון שלכם, ובהתאם לכך - את השגרה והניידות שלכם כפי שאתם מכירים אותן. למידע נוסף על המכון הרפואי, סוגי הבדיקות וטיפים חשובים לקראתן, היכנסו אל המאמר המלא באתר.

 

 

 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה