קרדיט-תמונות AI
קרדיט-תמונות AI

איך ממלאים את הטופס
מילוי טופס הנחיות מקדימות מתחיל בקריאה מעמיקה של המסמך והבנת המשמעויות העמוקות הנוגעות לכל סעיף. חשוב לשים לב כי הטופס מחולק למספר חלקים, כאשר בכל חלק יש להתייחס להעדפות שונות לגבי טיפולים רפואיים בעתיד. מכיוון שמדובר בהליכים, שייתכן שפחות מוכרים, מומלץ מאד להיעזר בשלב זה באנשי מקצוע כדי לקבל הבהרות והסברים. בנוסף, יש להקפיד על מילוי מלוא הפרטים הנדרשים, כמו גם הקפדה על דיוק בנתונים. בהמשך יש לציין, בהתאם למבנה הטופס, גם את ההנחיות הרפואיות המיוחדות והערות אישיות. כאן המקום להבהיר העדפות ספציפיות, שאינן מכוסות ומוזכרות בסעיפים אחרים של הטופס, תוך הקפדה יתרה על כתיבה ברורה ומפורטת ככל שניתן.


האם אפשר לבד
טכנית, מילוי טופס הנחיות מקדימות באופן עצמאי אכן אפשרי, אך על פי החוק יש לקבל הסברים מקצועיים רפואיים מגורם מתאים לחלק מהסעיפים. הסיבה לכך היא כדי להבטיח כי האדם הממלא את הטופס אכן יבין לעומק את המשמעויות המלאות של החלטותיו ואת ההשלכות על כך בבוא העת, אם וכאשר הדבר יידרש. מעבר לכך, חשוב להבין גם שמוזכרים לאורך הטופס מצבים שונים ומונחים רפואיים שונים, שסביר שפחות מוכרים לממלא הטופס. גם אם מתחילים למלא את הטופס לבד, כדאי מאד להתייעץ עם גורם רפואי מוסמך לפני הגשתו, שכן בעזרתו ניתן להבין נקודות לא ברורות ואף לוודא כי הטופס מולא כראוי.


האם צריך עדים
על פי החוק, מילוי טופס הנחיות מקדימות מצריך את נוכחותם של שני עדים בזמן החתימה עליו. עדים אלה חייבים להיות בגירים ולא קרובי משפחה ותפקידם לאשר כי האדם החותם על הטופס עושה זאת מרצונו החופשי וכשהוא בהכרה מלאה. בנוסף, העדים, שנדרשים למלא על הטופס את פרטיהם האישיים וגם לחתום עליו, צריכים להצהיר כי הם מכירים את אותו אדם באופן אישי וזיהו אותו על פי תעודת הזהות שלו או תעודה מזהה אחרת. על העדים להבין את תפקידם החשוב ואת הצורך בדיוק בכל הפרטים שהם ממלאים.



האם צריך להיות במצב בריאותי/מנטלי מסוים
על מנת למלא טופס הנחיות מוקדמות, כפי שדורש החוק, יש להיות כשרים מבחינה מנטלית, אך מצב מנטלי ירוד או דמנציה אינם יכולים לפסול אדם מלמלא את הטופס. הצורך בכשרות מנטלית נובע מהצורך להבין את המשמעות של כל החלטה ולקבל באופן מודע את ההשלכות שלה. באשר למצב בריאותי פיזי מסוים, אין לכך כל דרישה בחוק, אך כן יש מינימום של גיל למילוי הטופס, והוא, כאמור, גיל 17. יחד עם זאת, במקרים בהם האדם כבר מוגדר כחולה שנוטה למות, תיתכנה דרישות נוספות לגבי הסברים שעליו לקבל מרופא מומחה במסגרת החתימה ומילוי הבקשה.

מי יכול לעזור וכיצד מקבלים מידע נוסף
ישנם מספר גורמים שיכולים לסייע בתהליך מילוי הטופס ומומלץ מאד להיעזר באחד מהם על מנת להבטיח מילוי מדויק ונכון. ישנן חברות המציעות כיום שירותים ייעודיים לכך, וזה כולל מפגש עם אותו אדם, מתן הסברים מעמיקים לגבי הטופס, החוק וכל המצבים האפשריים שיש לקחת בחשבון. יחד עם זאת, חשוב לקחת בחשבון כי במצבים מסוימים, כמו מחלות מורכבות, מומלץ להיוועץ עם רופאים מומחים באותו התחום כדי להבין קצת יותר לעומק את התרחישים האפשריים של המצב הבריאותי והטיפולים הרלוונטיים. בכל מקרה, גם הרופא המטפל, רופא המשפחה, קופות החולים והעובדים הסוציאליים יכולים להיות כתובת שניתן לפנות אליה כדי להיעזר במילוי הטופס ובהבנתו.


מה עושים עם הטופס לאחר המילוי
לאחר מילוי הטופס, וכדי להבטיח את תקיפותו, יש לשלוח אותו בדואר רשום אל מאגר משרד הבריאות, היכן שנשמרות הנחיות רפואיות מקדימות. במקביל, מומלץ מאד לשמור עותק של הטופס ולתת גם עותקים שלו לאנשים קרובים או למיופה כח, אם מונה אחד כזה.