גאווה מקומית : מיכל הולנדר, מקיבוץ עלומים בעוטף עזה זכתה במימון סטראט-אפ לילדים עם הפרעות קשב
03.08.20 / 13:29
מיכל הולנדר, מקיבוץ עלומים בעוטף עזה, אמא לשבעה ילדים שמתוכם ארבעה מאובחנים עם לקויות למידה, החליטה לא להיכנע למערכת החינוך הנוקשה, ויזמה סטראט-אפ חדשני שישנה את אופן הלמידה לילדים עם הפרעות קשב. בשבוע שעבר (ג') היא זכתה ב50,000 ₪ למימון המיזם שלה במסגרת הגמר הגדול של המאיץ "סטארט אפ נגב" שהתקיים במרכז סוויץ' בעידן הנגב
מזה כמה שנים שמיכל צופה בקשיים של ארבעת ילדיה המאובחנים עם לקויות למידה להסתדר במערכת החינוך. "מתסכל אותי לראות את אחד מילדיי, שיש לו כשרון אמיתי למתמטיקה, מתקשה לכתוב מספרים ולהשתמש בתוכנות הלימודיות הקיימות מפאת לקות הלמידה שלו. מהקושי המשפחתי הזה הגיע הרעיון לסטארט-אפ שלי. " סיפרה הולנדר.
מיכל ובעלה יאיר, מיואשים ממערכת החינוך, צפו בילדים שלהם מרותקים ומרוכזים למסך, ושאלו את עצמם האם אפשר לתעל את ההתמכרות הזאת לאמצעי למידה. הם החלו להוריד אפליקציות רבות לטלפון שמלמדות אנגלית וחשבון, וראו שהילדים שלהם מצליחים להתרכז וללמוד באמצעותן. לאחר שראו את ילדיהם נהנים מהלמידה ומתרכזים בה, הבינו שיש פתרון לבעיה שלהם, וכעת עליהם ליזום פלטפורמה המקבילה ללימודי הכיתה בסמארטפון בצורה יותר מדויקת.
שנתיים לאחר מכן, במהלכן הזוג הולנדר ערכו סקרים וחיפשו מתחרים, הם הגיעו להבנה שמושג יסוד בלימוד ילדים עם לקויות למידה הוא שינון בעל פה. האפליקציה שאותה יזמו מתנהלת בקובצי שמע כך שהילד יכול להכניס את התשובות באמצעות הקלטות, וגם המורה יכול להכניס לאפליקציה תכנים קוליים. השאיפה שלהם היא לייצר חממות של אנשי מקצוע שיכניסו תוכן לתוך האפליקציה באופן אינטראקטיבי.
בשנה האחרונה הולנדר משתתפת במאיץ הטכנולוגי "סטארט-אפ נגב", תכנית המעודדת מנהיגות טכנולוגית בחברה הבדואית והיהודית, ומסייעת בחשיפת העולם הטכנולוגי בפני החברה כולה. במסגרת המאיץ היא הקימה צוות משותף שכלל מפתחים מהחברה הבדואית ויחד נרתמו למשימה. בשבוע שעבר, במסגרת אירוע הגמר של מאיץ "סטארט אפ נגב" היא ושותפיה זכו במקום הראשון ובמימון של 50,000 ₪ לפיתוח המיזם.
המאיץ "סטארט אפ נגב" הינו יוזמה משותפת של חברת כיל, קרן יק"א, עמותת מ.ט.ע, משרד החקלאות, מכון טריגובוף, עמותת ארץעיר ומרכז יזמות ח"י בספיר, הגוף המפעיל הינו מונא חלל לשינוי. התוכנית מתקיימת במרכז סוויץ' שבפארק התעסוקה עידן הנגב, והוא נועד ללוות ולספק כלים לפיתוח וקידום מיזמים ורעיונות מהשלב הראשוני ועד לפיתוחם בפועל. מטרת המאיץ לחשוף בפני צעירים את העולם הטכנולוגי והיזמי ולעודד העמקה בתחום.
מכיל הולנדר: "אני מאמינה במיזם שלי כי הוא בא לי מהבטן, הוא בא לשנות משהו שמאוד חורה לי, משהו שראיתי בבית והרגשתי שאני חייבת לעשות בו שינוי. אני בטוחה שכל הורה לילד עם לקות למידה מבין את הקושי שאנחנו רוצים לפתור. אני מאושרת על ההשתתפות במאיץ "סטארט אפ נגב" וכמובן על הזכייה המרגשת, ומחכה כבר להוציא לאור את המוצר לשוק הישראלי ולהשפיע".
במקום השני המזכה בסכום של 40,000 ₪ הגיעו עוואד אבו פרח ועדואן סבאן שפיתחו טכנולוגיה לחיסכון בדלק, ובמקום השלישי בסך 30,000 ₪ התחלקו הצוות של מונדאר אבו חמיד, מונאיא אבו סרחאן ואנהאר אבו בררי שיזמו אפליקציה לנגישות במרחב הציבורי, והצוות של חאלד זביאדת, בילאל איתה ומוחמד אבו סיאם שיזמו רשת חברתית לעולם הגיימינייג. בפרס ציון לשבח לצוות המוביל בסכום של 5,000 ₪ זכו סאמייה אבו גריר עם אפליקציית נגישות לחירשים ואילמים.