נזקי צוק איתן -מחזירים את הפיצויים למדינה
18.05.16 / 23:49
מפעלים בעוטף עזה אשר נפגעו במהלך מבצע צוק איתן קיבלו דרישות החזר תשלום למדינה, בהיקף מיליוני שקלים עם איומי עיקולים מאחר והם "לא נפגעו מספיק".
מנהלים במפעלים הנמצאים באזור עוטף עזה שנפגעו קיבלו מכתב אשר מציין דרישות תשלום מהמדינה בהיקפים של מיליוני שקלים, עם איומים בעיקול חשבון הבנק במידה ולא ישלמו.
אלו הם מפעלים אשר נפגעו כלכלית כתוצאה משיתוק העבודה במהלך המלחמה.וחלקם סגרו את מקום העבודה כיוון שנפגעו ישירות מרקטות. לטענת המדינה המפעלים "לא נפגעו מספיק" מבחינה כלכלית ולכן המדינה מבקשת להחזיר כעת את כספי הפיצויים.
על פי הערכת מדובר על סכום של קרוב ל20 מיליון שקלים .הדרישה לתשלום הינה בתוך 30 יום יוצרת בעיה תזרימית קשה ומעיבה על תפקודם.
מנכ"ל האיגוד, אודי אורנשטיין, פנה במכתב דחוף למנהל רשות המיסים, רו"ח משה אשר, בבקשה לבטל את החוב שהוטל על המפעלים. לדבריו, המפעלים עמדו בחזית האזרחית של מדינת ישראל במשך כל המבצע וניהלו מאבק קשה מול הפגיעה ביצור ונחלמו לעמוד בהתחייבויות ללקוחות בארץ ובחו"ל. ההתייחסות אליהם מצד המדינה משפילה ומבזה וגורמת להם תחושה של זרות ונרדפות כאחרוני העבריינים במדינה.
לדברי מנכ"ל האיגוד, במהלך צוק איתן ולאחריו יצאו ראש הממשלה והשרים בהצהרות מרוממות על סיוע לתושבי עוטף עזה במגוון דרכים. חלק מההבטחות מומשו על ידי רשות המיסים בסיוע בהגשת מסמכי פיצוי ראשונים ותזרים ראשוני למפעלים, אולם כעת קרוב לשנתיים לאחר המבצע מפעלי האזור סופגים מטר של "קסאמים וירטואלים" מממשלתם. הדרישה להחזיר מאותם כספים שהתקבלו מיד לאחר הלחימה מותירה את המפעלים בתחושה שהם לבד מול האויב. הממשלה, בהחלטה משמעותית, החליטה להשקיע מאות רבות של מיליוני שקלים בשיקום האזור. אפשר וצריך לשקם גם את האמון במערכות האחראיות על מערך הפיצויים בתעשייה במיוחד שמדובר בסכומים שאינם גבוהים מבחינת המדינה, אך משמעותיים מאוד למפעלים הנפגעים, אומר אורנשטיין.