'עפיפון' הצית את הבוסתן ההיסטורי בכפר עזה: התושבים פתחו בקמפיין לשחזורו

$(function(){setImageBanner('136593cc-5ec3-4458-8c0d-6f944270aab1','/dyncontent/2024/12/12/cc29f6c5-8b6f-44ae-83f2-5b270e1cf99c.jpg',18806,'תדהר אייטם כתבה משרדים',525,78,false,26366,'Image','');})
להאזנה לתוכן:

באחת השרפות שנגרמו מעפיפוני התבערה, נשרף כליל הבוסתן המיתולוגי של כפר עזה. בקיבוץ החליטו להקימו מחדש באמצעות קמפיין מימון המונים. היעד? רכישת 15 עצים ארצישראליים בוגרים

מיזם מימון המונים מתקיים בימים אלו באתר הדסטארט במטרה לגייס את הכספים הנדרשים לשיקום בוסתן עצי פרי בכפר עזה שנשרף כליל מעפיפוני תבערה. המיזם, שנערך ביוזמת בני הנעורים בקיבוץ, מופיע תחת הכותרת "משחור לירוק - בוסתן כפר עזה", ומאפשר לכל המעוניינים לתרום את הסכום המתאים להם ולהביע הזדהות עם הקיבוץ ועם תושבי עוטף עזה.

הבוסתן השרוף | צילום: שי חרמש

שי חרמש, חבר הקיבוץ ובעבר ראש המועצה האזורית שער הנגב, גזבר הסוכנות וחבר כנסת, נרתם לעזרת בני הנעורים בחזית הדוברות וההסברה סביב המיזם. חרמש מספר:

"ותיקי כפר עזה שהגיעו למקום לפני 62 שנים, מצאו על גבעה בתחום הקיבוץ מטע של חרובים, ואנשי הסוכנות חשבו שהוא ישמש מקור פרנסה למתיישבים הצעירים. עד מהרה התברר שהחרובים אינם ענף כלכלי, אבל נשארה בקיבוץ חורשת עצי חרוב שלמורדותיה נטעו חברי כפר עזה לפני ארבעים שנה בוסתן עצי פרי שכלל את שבעת המינים של ארץ ישראל.

"הרעיון היה ליצור פינת חמד לבילוי, למנוחה ולפיקניקים, וחלק מסדר היום בגני הילדים באותה תקופה היה לצאת לבוסתן וללמוד על עצי ארץ ישראל. את הזיכרונות מהטיולים ומהלימוד בבוסתן בתקופת הגן וכיתה א' נושאים איתם הוריהם של בני הנעורים, ומתברר שהמורשת הזאת עברה גם לילדיהם".

הוצת בל"ג בעומר

בוסתן עצי הפרי נמצא סמוך לגדר הקיבוץ, ובעקבות ההחרפה במצב הביטחוני נמנעו בזמן האחרון חברי הקיבוץ להגיע אליו. מתקפת העפיפונים ובלוני התבערה לא פסחה על שדות כפר עזה ועל החורשות סביבו. באופן אירוני, דווקא בליל ל"ג בעומר, שבו נמנעו להדליק מדורות בשל השרב הכבד, נחת עפיפון נושא לפיד אש בתוך הבוסתן, וכילה אותו ואת מרבית עצי גבעת החרובים.

"נראה שהידיעה שלא מדליקים מדורות ל"ג בעומר לא עברה לצד השני", אומר חרמש בציניות. "האש חדרה מהבוסתן לתוך הקיבוץ ונעצרה בשולי הלולים ומבנה הרפת. לנוכח הנוסטלגיה, הגעגועים והחיים בעוטף עזה, עלה הרעיון של בני הנעורים ליצור מיזם גיוס המונים לשיקום הבוסתן".

איך זה יתבצע?

"אנשי המקצוע בכפר עזה איתרו מתחם חדש, הפעם בתוך הקיבוץ ולא ליד הגדר, שיהיה נגיש לגני הילדים, לבני הנעורים ולמשפחות שירצו לבלות בין העצים. הם הבינו שאי אפשר לנטוע עצים צעירים מאוד ולחכות עשרות שנים עד שהם יגדלו ויוכלו לתת צל ופירות.

"הרעיון הוא לקנות עצי ארץ ישראל בני עשרות שנים - חרובים, תמרים, זיתים, רימונים ועצים נוספים דוגמת אלו שהיו בבוסתן הקודם - ולנטוע אותם במתחם החדש. עצים מבוגרים עולים הרבה יותר משתילים צעירים, וגם ההובלה שלהם על גבי משאיות עם מנוף היא יקרה מאוד. הכוונה היא לשקם את הבוסתן כבר עכשיו".

הרעיון של מימון המונים הוא שכל אדם תומך במיזם בהתאם לרצונו וליכולותיו. הסכומים במיזם של כפר עזה נעים בין 30 שקלים לאדם ועד 2,500 שקלים. היעד שנקבע הוא רכישת 15 עצים והובלתם בעלות של 80 אלף שקלים. תאריך סיום המיזם הוא 11 באוגוסט, ואם עד אז לא יגויס סכום היעד, הסכום שייאסף יוחזר לתומכים ולא יגיע ליעדו.

"ההיענות של עם ישראל היא מדהימה", אומר חרמש. "זרם התרומות הוא יפה, ומה שמחמם את הלב הן הערות התמיכה של התורמים. חשוב לנו להגיע ליעד הכספי לפני תאריך הסיום, ואם סכום התרומות יהיה גדול מהיעד נוכל להגדיל את המיזם".

הקיבוץ גם משתתף במימון?

"חברי כפר עזה משתתפים במיזם ותורמים מכספם. לא מדובר פה על קמפיין עסקי, אלא על קמפיין חברתי שמבוסס על תמיכה של אנשים. יכולנו לפנות לגורמים עסקיים ולארגונים ציבוריים בבקשה לגייס את הכסף, אבל החלטנו מראש ששיטת הגיוס תהיה אישית. בדרך זו ניתן לראות תמיכה שבאה הן מכספם של החברים והבנים של כפר עזה, הן מכספם של חברי הקיבוצים בעוטף עזה, והן מכספם של אזרחים מכל הארץ שמביעים תמיכה והזדהות עם כל מה שעובר עלינו בימים אלו".

לתרומה לבוסתן המתחדש של כפר עזה: לחצו כאן.

 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה