סיכום שנה ילדיי הדרום מעצבים את העתיד בעזרת נתינה
29.09.16 / 14:45
הדור שמתקיים היום הוא דור חדש ושונה מקודמותיו לילדים מסביבנו יש יכולות מפותחות הרבה יותר בהשוואה לדור שקדם לו,רבים טוענים שלילדים של היום יש יותר בעיות קשב וריכוז , פחות גבולות וכן הלאה. לאורך השנה ניתן היה לראות כתבות שונות על ילדים שמכניסים אותנו לעולם שיש בו קפיצה אבולוציונית שלא הייתה מעולם.
תשע"ו ילדיי המושבים והקיבוצים המתחנכים על ערכים של אחדותיות, עזרה לזולת ונתינה, ביוזמות נפלאות למען הקהילה,מרגש בהחלט!!
רומי שופ נערה בת 16 תושבת קיבוץ שדה יואב, היא הגיבורה שהצילה את שני ילדים מטביעה בחוף זיקים.
רומי הגיעה עם בני משפחה לבלות את סוף השבוע בחוף זיקים בשעה שמונה בערב בדיוק כשיצאה עם הגלשן מהמים שמעה את זעקותיהם של הילדים ונכנסה להצילם.
כשהגיעה רומי לילדה, פגשה ילדה מעולפת שבלעה מים רבים והיתה במצב בינוני, היא הובילה אותה על הגלשן והוציאה אותה מהמים, הילד השני הצליח לצאת מהמים בעצמו.
כשרומי הגיעה לחוף שמעה את זעקותיהם של האם והילדים בניסיון לחפש את האב והחליטה להיכנס שוב למים יחד עם אזרח נוסף שהצטרף לחיפושים. בשלב זה המים החלו להיות מאוד סוערים וסוחפים וגם האזרח שניסה להציל את האב החל לטבוע רומי הצילה אותו והובילה גם אותו על הגלשן לחוף.
אווה שופ מספרת על רגעי האימה :
אמה של רומי אווה שופ סיפרה לנו, שהחוויה בחוף הים היתה קשה ומקוטבת מצד אחד הידיעה שבתה נמצאת בתוך המים הסוערים ומצד שני הרצון העז שתצליח להציל את הילדים הטובעים
האם בחוף זעקה לחיפוש ילדיה ובעלה וכוחות גדולים של מד"א ומשטרה סרקו את החופים.
אווה הוסיפה" רומי ביתי גולשת כבר כמה שנים ב"מועדון גלים " ואני מאוד גאה בה על כך שהיא לא היססה ולא חשבה על עצמה ונכנסה להציל את הנערה והבחור.אווה אומרת שהמסר שאפשר ללמוד מהמקרה הוא לא לפחד לתת מעצמך, כשאתה נותן אתה גם מקבל. יש לנו נוער נהדר שאפשר רק ללמוד ממנו".
מקום ראשון -בהפקת סרט זהירות בדרכים
תלמידי כיתות ג' ו-ד' בביה"ס 'חופים' במועצה האזורית חוף אשקלון יצרו סרט קולנוע הומוריסטי שמטרתו לקדם את חשיבות הבטיחות בהסעות התלמידים וזכו במקום ראשון. התלמידים זכו במקום הראשון בתחרות סרטי בטיחות בדרכים מטעם עמותת 'אור ירוק'.
הדס פרץ, מנהלת ביה"ס 'חופים': "התלמידים כתבו, הציגו והפיקו את הסרט במטרה להגביר את המודעות לנסיעה בטוחה. הזכייה בתחרות הינה גאווה עבורנו ויש בה ערך מוסף בתרומת התלמידים לבטיחות בדרכים. "
מחווה מרגשת לניצולת שואה: שלוש תלמידות מבאר טוביה יצרו סרט דוקומנטרי ובכך שינו את חייה
במסגרת לימודי מגמת תקשורת בתיכון האזורי באר טוביה, הפיקו שלוש בנות סרט דוקומנטרי קצר המתעד חייה של ניצולת שואה, אשר כל רצונה היה לגייס כסף לרכישת מכשירי שמיעה ותרופות, דרך מכירת ציוריה ונתקלה בקשיים. הסרט זוכה להצלחה ועולה לגמר בתחרות פסטיבל הסרטים בחיפה.
ג'ני הצליחה למכור מספר ציורים ולאסוף כ- 6000 ₪ גם הבנות נרתמות לגיוס הכספים ואוספות יחד עם תלמידי השכבה 1400 ₪ ורוכשות אחד מציוריה של ג'ני, את הציור הן בוחרות לתלות בחדר המגמה לתקשורת בתיכון האזורי באר טוביה.
את המסע המרגש ליוו הבנות בצילום מקצועי וערכו סרט בן 15 דקות שזיכה אותן בציון 100 בבחינת הבגרות, את הבנות ליווה צוות בית הספר בהם איילת לוי אחראית מגמה ועודד קסיירר מורה מגמת טלוויזיה.
הסרט נשלח לאחרונה לתחרות סרטי תלמידים במסגרת פסטיבל הסרטים הבינלאומי בחיפה. הוא התמודד במיונים מול כ100 סרטים נוספים מבתי ספר ברחבי הארץ ועלה להתמודדות בגמר שיערך בסוכות בחיפה.
עומר פריבס מכיתה י"א 2 תיכון באר טוביה בנאום במטה האו"ם בארה"ב
עומר פריבס הציגה במטה האו"ם בארה"ב, את הדגם של רחפת הנוסעים העתידנית שתיכננה במסגרת פרויקט מדעניות העתיד.
עומר לוקחת חלק בפרויקטים טכנולוגים רבים וקוראת לנערות ולנשים לא להרתע ממקצועות ההנדסה.
יום מעשים טובים
במועצה האזורית חוף אשקלון הכינו פעילות יחידת ההתנדבות במועצה המקיימת פעילויות התנדבותיות מגוונות לכל אורך השנה.
בפעילות הופעלו מספר מוקדים של פעולות המערבים את בני הנוער ביישובים, תושבים ואף קשישים. כך למשל, בני נוער מניצן ובאר גנים אירגנו מסיבה חגיגית וצוהלת עבור הגמלאים החברים במרכז היום לקשיש בחוף אשקלון עם באווירת פורים המתקרבת, 3 גינות קהילתיות הוקמו ביישובים: כרמיה, גברעם ותלמי יפה. הגינה הקהילתית מהווה מקום מפגש מטופח בשטח ציבורי של היישוב שייצור גם מפגש חברתי בין דורי עבור התושבים.
בני הנוער ביישובי עוטף עזה במועצה צבעו ושיפצו את המיגוניות המוצבות ביישובים לטובת מרחב נעים וצבעוני ביישוב, ביישוב. עוד ביישוב ניצן, ישופץ מבנה 'הבית החם' המעניק מסגרת טיפולית, מענה חברתי והעצמה אישית לבני נוער.
חברי גרעין 'עודד' המתנדבים במסגרת שנת שירות בפנימיית 'עדן' בקיבוץ כרמיה אספו תרומות לטובת שדרוג גינת הפנימייה והקימו גינה, שתלו פרחים, דשא ואף צבעו את מתקני המקום.
במסגרת פרויקט 'חוף מבטחים' בו מתנדבים גמלאי המועצה לכל אורך השנה, שופץ גם מבנה גיל הזהב במושב משען לטובת באי המקום.
תלמידים תורמים שיער למען חולי סרטן מספר תלמידות בבית הספר התיכון האזורי באר טוביה
תלמידות נפרדו משיערות ראשן בעבור תרומה לחולי סרטן. היוזמה בתיכון בהדרכתו של יובל ימיני , אחראי מגמת עיצוב השיער בתיכון ביצע תספורות עבור התלמידות שהחליטו להגיע ולתרום משיערן וגם יצאו בתספורות יפות.
ילדי הדרום מהווים דוגמא אישית ביוזמה לחופש גדול ונקי
בחופש הגדול יצאו ילדי המושבים והקיבוצים ממועצה אזורית חוף אשקלון למבצע מיוחד עם מסר שמעורר גאווה. ילדים ובני נוער הגיעו לחוף זיקים ולשמורת הטבע ויצאו למבצע ניקיון נרחב.
הילדים ובני הנוער, אשר נהנים בחופשת הקיץ ומרבים לטייל באזורים אלו נחשפו לכמויות האשפה שהצטברו בנוף הטבעי. לכן הקיץ החליטו לצאת ביוזמה מבורכת ולהקדיש מספר שעות למבצע ניקיון חוף זיקים והשמורה.תחילה פנו למפעל המזרונים 'פולירון' שבקיבוץ זיקים וביקשו סיוע במבצע הניקיון. כששמעו על היוזמה החליטו גם רשות הטבע והגנים והאגף לאיכות הסביבה במועצה האזורית חוף אשקלון להצטרף ולסייע.
קייטנת 'חברים לרפואה', הינה קייטנה לילדים עם צרכים מיוחדים,
נוער היישוב ניצן שבמועצה האזורית חוף אשקלון יזמו את הקייטנה עבור 33 ילדים עם צרכים מיוחדים מאזור הדרום.
בקייטנה לכל ילד הוצמד בן נוער תושב ניצן "מקבוצת בני נוער דקלים" אשר שליוה, דאג וטיפל במסירות גדולה בכל צרכיו, יום ולילה, שכן הקייטנה התקיימה בתנאי פנימייה מלאים.
ילדי מועצה אזורית באר טוביה פנו לראש המועצה בבקשה לשמור על הגינה האקולוגית.
במסגרת התרחבות מוסדות החינוך של המועצה והערכות לפתיחת שנת הלימודים הבאה, הומלץ ע"י היועצים ההנדסיים במועצה
להעתיק את הגינה האקולוגית לאתר חדש במתחם הקריה החינוכית במטרה להציב כיתות לימוד נוספות. בשורה זו עוררה חשש
מצד מספר תלמידים אשר לקחו חלק בהקמתה של הגינה ובפעילויות האקולוגיות המתבצעות שבמקום.
חניכי כפר הנוער קדמה ערכו בהתנדבות קייטנה לכ-250 בעלי צרכים מיוחדים החוסים במעונות.
תלמידי כפר הנוער קדמה החליטו להפוך את החופש הגדול לחופש בעל משמעות במקום לקום מאוחר, לבלות בים ולשכוח מבית הספר עד הראשון בספטמבר, החליטו החניכים של כפר הנוער "קדמה" השייך למועצה אזורית יואב, (שבפיקוח המינהל לחינוך התיישבותי, פנימיתי ועליית הנוער), להפעיל תכנית קיץ בשם "יום בכפר" במסגרתה הם אירחו ב"קדמה" קבוצות של אנשים בעלי צרכים מיוחדים ליום כיף, הכולל פעילויות ספורט מותאמות, פינות יצירה ואפיית פיתות בטאבון לצד רכיבה על סוסים, ביקור במכוורת וליטף חיות בפינת החי במשק החקלאי שבכפר.
הם נערות ונערים בגילאי 13-18 אשר רובם ככולם נשרו מבתי הספר בשלבים שונים ומסיבות רבות שבדרך כלל שילובן מוביל למצבי סיכון אשר לומדים בכפר הנוער,
חלק חוו כישלונות רבים בחייהם הקצרים, ןהם עוברים במקום תהליך התפתחות המוביל לשינוי ולצמיחה, שמאפשר להם להיות בוגרים עצמאיים ותורמים לחברה.