שמות 4 החטופות שצפויות להשתחרר בשבת
להאזנה לתוכן:
אפשרות ניגון קובץ השמע או הסרטון הזה אינה זמינה בדפדפן שלך.
477 ימים אחרי שנחטפו ממוצב נחל עוז, אמורות 4 התצפיתניות להשתחרר מחר מהשבי, ייתכן שכבר בשעות הצהריים שמותיהן וסיפורן בכתבה ביישובניק נט
דניאלה גלבוע, בת 19, נחטפה מנחל עוז דניאלה שירתה כתצפיתנית בבסיס נחל עוז. היא גדלה בפתח תקווה להורים אורלי ורן, אחות גדולה לנועם.
היא נולדה בשם דניאל, ולאחר שנחטפה הוסיפו הוריה את האות ה'. בתיעוד החטיפה שלה היא נראית מדדה וקופצת על רגל אחת בעודה מוכנסת לג'יפ המחבלים.
ככל הנראה היא נפצעה ברגלה מירי או מרסיסים במהלך המתקפה על המיגונית. כעבור 112 ימים בשבי בעזה פרסם חמאס סרטון שבו היא הופיעה לצד החטופות קרינה ארייב ודורון שטיינברכר.
בין הדברים שאמרה בתיעוד, שככל הנראה הוכתבו לה על ידי שוביה: "אני לא צריכה שום אוכל, שום כסף, שום בגדים, שום כלום. רק שתחזירו אותנו הביתה בחיים".
למשפחתה אמרה:"אני מאוד-מאוד מתגעגעת אליכם ואוהבת אתכם. אמא, אבא, נוני, רועיקו, אני מבקשת שתהיו חזקים ותעשו כל מה שאתם יכולים כדי להחזיר אותי הביתה כל עוד אני עדיין בחיים".
גלבוע מנגנת על פסנתר, שרה וכותבת, וחולמת להיות זמרת. בתיכון היא למדה במגמת מוזיקה וסיימה את לימודיה בהצטיינות. בבית הספר הכירה גם את בן זוגה רועי דדון. משפחתה עברה לבית חדש סמוך לטבח, והבית תוכנן ועוצב כך שיהיה מקום לפסנתר כנף עבור דניאלה, אך היא עדיין לא הספיקה לנגן עליו.
הכינוי של דניאלה גלבוע הוא נושי. החברים קוראים לה דנה אבל השם הרשמי שלה הוא בעצם דניאלה
.
דניאלה היא זמרת-יוצרת. ביום חמישי, יומיים לפני שנחטפה לעזה בידי ארגון הטרור חמאס, עוד הייתה בהופעה של ברונו מארס. מגיל צעיר מנגנת בפסנתר ושרה, חולמת להיות מוזיקאית מקצועית.
היא בתם של אורלי ורן ואחותה הבכורה של נועם, ילדה טובת לב, מחוברת לחברות שלה ומאוד אהובה. אופטימית, מחזקת ומרימה את כולם. כולם יודעים איפה היא לפי הצחוק המתגלגל שלה שנשמע למרחקים. אוהבת סטייל ונהנית להלביש את אמא שלה.
לירי אלבג, בת 18, נחטפה מנחל עוז לירי אלבג (18) היא ילדה חברותית שממלאת את הבית באנרגיה, באור וגם בחברים שלה. אימה, שירה, מספרת שלירי אוספת אנשים מכל מיני מקומות בארץ, "על הדרך". לכל מקום שהגיעה, תמיד הכירו אותה והתחברה מיד עם חברים חדשים. היא אוהבת לשיר, בעיקר באמבטיה ובעיקר אם ברקע מתנגן שיר של אושר כהן או של עדן חסון. החלום שלה הוא להיות מעצבת פנים.
כשבן זוגה של לירי, ניר, נפצע קשה בפיגוע דריסה בגוש עציון, היא לא עזבה אותו לרגע. ניר מספר שהיא זו שנתנה לו כוח. כי ללירי יש כוחות מיוחדים.
היא מאמינה בעצמה,
מאמינה באחרים, מאמינה באופטימיות - וזה מדבק. היא הבן-אדם שתרצה לידך ברגע קשה.
במחברת של לירי שנמצאה, לירי כותבת לעצמה שהיא יודעת כמה היא חזקה.
אבל גם הילדה הכי חזקה בעולם צריכה להיות בטוחה ומוגנת, בבית. לא בשבי של החמאס.
-
קרינה ארייב, בת 19, נחטפה מנחל עוז קרינה ארייב, בת 19 מפסגת זאב.
קרינה ארייב ששירתה כתצפיתנית בבסיס נחל עוז, נפצעה בפשיטת המחבלים על הבסיס ונחטפה.
בשבת בבוקר היא התקשרה למשפחה, צעקה שיש יריות ונפרדה מהם. מאוחר יותר באותו יום הם מצאו סרטון שבו רואים את קרינה נלקחת לרצועה, וכך הבינו שהיא נחטפה.
פרסם חמאס סרטון תעמולה ובו נראית קרינה יחד עם שתי חטופות נוספות, דורון שטיינברכר ודניאלה גלבוע, אם כי לא ברור מתי באמת צולם הסרטון.
קרינה היא השנייה מבין שתי אחיות, אחות קטנה לסשה.
אירה, אמא של קרינה, מספרת על ילדה עדינה עם לב גדול, ילדה שאוהבת את המשפחה שלה, שדואגת להכל.
נעמה לוי, בת 19, נחטפה מנחל עוז
בחורה צעירה וקורנת, לשעבר סטודנטית לדיפלומטיה וכימיה, שחקנית טניס.
חברותיה מספרות עליה שהיא חברה טובה, חזקה, עומדת על שלה ושהיא תמיד יודעת לעלות חיוך על פניהן.
רק לא מזמן ישבו כולן לפיקניק במקורות הירקון וצחקו יחד, בלי לדעת מה עתיד לקרות לחברתן הטובה, נעמה.
בסרטון שהתפרסם משבת ה-7.10 נראית נעמה חבולה, כאובה ומפוחדת.
כבר
שבועיים מאז שנעמה נחטפה לעזה והזמן כמו עומד מלכת.
חשוב לנו להזכיר לכולם שנעמה היא עולם שלם, עם פנים טובות ועיניים קורנות.
הביטו בה רוקדת ואל תוציאו אותה מראשכם.
היא אור עבור משפחתה וחבריה, ואנחנו נעשה הכל כדי שתשוב הביתה.
-
נעמה לוי
נשיא המדינה, יצחק הרצוג, אמר היום לקראת פרסום רשימת חמאס כי "אנחנו ממשיכים להתפלל ולפעול למען השבתם של בנותינו ובנינו כולם. עד האחרון שבהם".
הוא הדגיש: "העצב על החטופים שאינם בין החיים, אחים ואחיות שלנו שנחטפו ונרצחו על ידי מחבלים מתועבים, יחד עם החרדה והדאגה לגורל החטופים, סבלן של המשפחות שלא יודעות מי תשוב מחר וכאבם העמוק של בני משפחות הנרצחים עם שחרור מחבלים שפלים - מורגשים במלוא העוצמה בלבבות של עם שלם.
אני פונה לציבור כולו לנהוג באחריות, רגישות והבנה כלפי משפחות החטופים ולא להפיץ שמועות. זו תקופה קשה ומטלטלת לכולנו. בשעות אלו עלינו להתאחד ולעבור את זה ביחד".