כ2000 חקלאים השתתפו בהפגנת מחאה נגד הרפורמה שמקדמים משרד האוצר
29.07.21 / 14:14
כחלק ממאבק החקלאים כנגד הרפורמה שמובילים שרי החקלאות והאוצר בחוק ההסדרים לענף החקלאות, הכוללת בין היתר פתיחת יבוא ללא מכס לתוצרת חקלאית טרייה, התקיימו (29.7) מספר הפגנות בצמתים ברחבי הארץ.בין היתר, הם שיבשו את התנועה בצומת הגומא ומגידו בצפון, ביל"ו במרכז וגילת בדרום, והשליכו ביצים לכביש
כ-2,000 חקלאים הפגינו הבוקר (חמישי) ברחבי הארץ נגד הרפורמה שמקדם משרד האוצר. בשמונה צמתים מרכזיים מהצפון ועד לדרום, שפכו המפגינים ירקות וביצים ושיבשו את התנועה עם כלים חקלאיים. דרישת המפגינים היא לעצור את העלאת המכסים ופתיחת הרגולציה ליבוא פירות וירקות במסגרת חוק ההסדרים, שלדבריהם תפגע במשק הישראלי, ולקדם רפורמה חלופית שתוסכם במשותף.
חקלאי הערבה התיכונה וראשי ארגונים חקלאיים הניפו שלטי מחאה בצומת עין יהב, כביש 90, נסעו עם טרקטורים והניפו את דגלי ישראל. החקלאים מזהירים מפני כאוס בענף המזון בארץ!
מאיר צור, ראש מועצה אזורית הערבה התיכונה וחקלאי, שהשתתף בהפגנת החקלאים בצומת עין יהב, אמר: "אם הממשלה תעביר את הרפורמה כפי שהיא היום, זו תהיה הכרזת מוות סופי לחקלאות המפוארת של מדינת ישראל ובין רגע תיעצר אספקת התוצרת החקלאית הטרייה והבריאה לתושבי מדינת ישראל, מאחר ולא תיוותר לחקלאים ברירה אלא לסגור את המשקים. אני קורא לממשלת ישראל לקחת אחריות ולשמור על המפעל הציוני, ההתיישבותי ולהסיר לאלתר את הצעת הרפורמה ההרסנית לחקלאות מחוק ההסדרים".
אורן קורין, יו"ר ועדה חקלאית מועצה אזורית הערבה התיכונה, אמר בהפגנה: "בהינף יד הוחלט במשרד האוצר ביחד עם שר החקלאות לחסל את החקלאות הישראלית. מי מהצרכנים שחושב שבעקבות הורדת המכסים ופתיחת יבוא חופשי של פירות, ירקות וביצים, מחירם ברשתות השיווק ירד, טועה ובגדול! הוזלת סל המוצרים לצרכן מצויה בידם של בעלי רשתות השיווק בלבד! פער המחירים בין מה שמקבל החקלאי על תוצרתו לבין המחיר אותו משלם הצרכן הוא עצום! אנו ממשיכים במאבק על מפעל חיינו, לביטול הגזרות ולמען שמירת בטחון המזון של תושבי מדינת ישראל".
שר האוצר, אביגדור ליברמן מסר בתגובה למחאה כי: "השלכת ביצים, פירות וירקות על הכבישים תוך חסימת הדרכים לא תטיב עם הצרכנים, לא תביא להגדלת התוצרת או רמת הצריכה בשום צורה אלא רק תפגע בהם בדרכים נוספות. צר לי שהחקלאים בוחרים שלא להתמקד בגופו של עניין ובשאלה המטרידה ביותר - מדוע ב-20 שנה האחרונות מחירי הפירות עלו בלמעלה מ-100%, הירקות בלמעלה מ-80%, והצריכה ירדה ב-20%?"