בהשקעה של כ-10 מיליון ש"ח: נחנכה הרפת המשותפת של קיבוצי ניר יצחק וסופה
23.03.25 / 08:34

קיבוצי ניר יצחק וסופה חנכו רפת משותפת בעלות של כ-10 מיליון ₪, המסמלת את חזרתם לחיים אחרי אירועי ה-7 באוקטובר
קרדיט: צילום פרטיבעיצומו של תהליך השיקום של קיבוצי עוטף עזה, נחנכה הבוקר (שישי) רפת 232 – רפת משותפת לקיבוצי ניר יצחק וסופה, אשר הוקמה מחדש מתוך ההרס שנגרם במתקפת הטרור ב-7 באוקטובר.

האירוע התקיים במעמד ראש המועצה האזורית אשכול, מיכל עוזיהו, יו"ר מועצת החלב יצחק שניידר, בכירים מענף החקלאות ותושבי הקיבוצים, ונערכה בו מחווה לזכרו של אופק ארזי ז"ל, עובד רפת ניר יצחק, שנהרג בקרב על הקיבוץ. עלות שיקום הרפת, שנפגעה קשות באוקטובר האחרון, נאמדת בכ-10 מיליון שקלים, והיא התאפשרה בסיוע הקיבוצים, מנהלת תקומה, משרד החקלאות ותנובה, שהגדילה גם את מכסת החלב של הרפת ב-2 מיליון ליטרים לשנה.
הרפת, ששמה נגזר מכביש 232 – עורק החיים של העוטף שהפך לזירת טבח – היא עדות לנחישותם של תושבי האזור לשוב ולבנות את חייהם. "אחרי השביעי לא נותר לנו אלא לבחור בצמיחה," אמר יאיר בלברמן, מנהל הרפת, שסיפר על המעבר מרפתות נפרדות למיזם משותף ויציב יותר.
עד 7 באוקטובר, הרפתות של ניר יצחק וסופה הפיקו יחד כ-7.5 מיליון ליטר חלב בשנה. מתקפת הטרור השביתה את הפעילות, וגרמה להפסדים עצומים ולהמתת עגלים בשל חוסר יכולת לטפל בהם. אחרי שיקום ממושך, חזרה הרפת לפעילות מלאה ב-1 בינואר 2024, וכיום היא כבר מייצרת 10 מיליון ליטר חלב בשנה.
בתמונה: מימין - ליאור שמחה, יו"ר התנועה הקיבוצית, שמיל בלברמן, ממקימי רפת ניר יצחק (מחזיק את הנכד לוטן, בנו של טל חיימי ז"ל שגופתו עדיין מוחזקת בעזה), חיים גבריאלי, יו"ר קבוצת תנובה, דגן יראל, מנכל התאחדות חקלאי ישראל.

"הקמת הרפת היא מסר ברור – אנחנו כאן כדי להישאר ולצמוח," אמר נתנאל כהן, יו"ר קיבוץ סופה. ראש המועצה האזורית אשכול, מיכל עוזיהו, הוסיפה: "חקלאות היא שורש ההתיישבות בנגב, והיום הוכחנו שהרוח של העוטף חזקה מכל ניסיון לפגוע בה".
כחלק מתהליך ההתחדשות, הוטמעה ברפת מערכת האכלה רובוטית ראשונה מסוגה בישראל, שתבטיח טיפול מיטבי בעגלים גם בשעת חירום. "המערכת מאפשרת לנו לייעל את העבודה ולדאוג לרווחת בעלי החיים בכל מצב," הסביר בלברמן.
