אמרתם כבר מילה טובה היום למישהו?

$(function(){setImageBanner('cdeb53ad-8e30-4bcb-8d73-93d57c9e7120','/dyncontent/2024/12/12/cc29f6c5-8b6f-44ae-83f2-5b270e1cf99c.jpg',18806,'תדהר אייטם כתבה משרדים',525,78,false,26366,'Image','');})
להאזנה לתוכן:

היום מציינים ברחבי הארץ את יום המילה הטובה, מיזם שמטרתו לעשות שינוי בשיח ברשתות החברתיות ובכלל בסביבה של כולנו.

depositphotos

היום זה יום המילה הטובה - האם כבר אמרתם מילה כזאת לאנשים בסביבה שלכם? 

בואו ניתן כתף למיזם כדי שיהפוך למסורת בעולם שהופך להיות אלים ופוגעני יותר ויותר.

השיימינג הפך לחלק כמעט בלתי נפרד מחיי הילדים ובני הנוער, שלעיתים עוברים מסכת ייסורים בגלל מילים רעות שנכתבות עליהם ונשלחות אליהם ברשתות החברתיות. קיימת גם עלייה בילדים שפגעו בעצמם בעקבות חרמות, התנהלות פוגענית כלפיהם והם אף מפנים את הכעס להתנהלות דומה כלפי ילדים אחרים.

לאחרונה קמו תנועות וקבוצות הדוגלות בהימנעות משימוש בקללות, "ירידות", הבנה שלכל מילה יש משמעות וכל מילה כזו, הכי קטנה, יכולה להקטין גם את האדם שמולך .

 היה גם טרנד שסחף בעזרת סלבס ששיתפו ברשתות החברתיות את הביטוי - "לשון הרע לא מדבר אליי".

 "יום המילה הטובה", הוא מיזם שהחל כיוזמה של תלמידי בתי הספר התיכונים וחטיבות הביניים של רשת אורט ישראל הלוקחים חלק בפרויקט "שומרי המסך" של "אורטוב" - המחלקה לערכים ולמעורבות חברתית של רשת אורט ישראל. היוזמה היא פועל יוצא של השתתפותם בפעילויות המפתחות מנהיגות ומודעות חברתית בניסיון ליצור שינוי תרבותי בשיח הישראלי במשך כל השנה, אולם הרלוונטיות שלו גוברת אף יותר בתקופת טרום הבחירות בעיצומה אנו נמצאים.

אירועי "יום המילה הטובה" מתקיימים היום - 29.1 - בלמעלה מ-230 מוסדות הרשת המונה כמאה אלף תלמידים, ואף יצאו מגבולות בתיה"ס אל הקהילה, על מנת להגביר ככל האפשר את המודעות לצורך בשינוי תרבות השיח ותפיסת האחר.

מטרת אירועי היום לאפשר חוויה של קבלת מחמאה והתרוממות רוח שאין לה תחליף בקרב הורים, מורים, מנהלים, תלמידי יסודי ותיכון, קשישים, כוחות הביטחון, פגועי נפש, ניצולי שואה, עובדי הרשות המקומית ועוד, וישמש קרקע פורייה להתפתחות דפוסי התנהגות אלה למשך השנה כולה ובכלל.

ביום זה אף תיערך החתמה המונית של הציבור ושל מקבלי ההחלטות על "אמנת המילה הטובה" אשר נוסחה על ידי תלמידי "אורט ישראל", במטרה לקרוא למחויבות לשינוי המיוחל בשיח.

עוד באותו יום, יקיימו עשרות אלפי תלמידי רשת אורט ישראל מגוון פעילויות בתוך ומחוץ לכתלי בית הספר.

בין היתר תוקם סיירת דיגיטל של תלמידים אשר ינטרו שיח פוגעני ברשת ובטוקבקים כך שלהשמצה אחת יופצו עשרות מילים טובות אחרות במקום; עוד יארגנו התלמידים "ספיד-דייטינג" של מילים טובות, סדנת חוזקות, אוטובוס הפרגונים שיעבור ברחבי הארץ ויחלק מילים טובות לנותני שירות כולל גם בשפת הסימנים, ותלמידים ערוכים עם מילים טובות ישטפו את תחנות האוטובוס והרכבת במהלך היום.

פעילויות נוספות יפיצו את הבשורה באמצעות חלוקת מילים טובות במקום דו"חות חניה ברשויות נבחרות, קו-לילה שעובר בין קהלי עובדי הלילה עם זריקת מילה טובה, טיולים שנתיים שיוקדשו לנושא ויעצרו בתחנות שונות בארץ לחלוקת מילים טובות ופעילויות עצמאיות נוספות שיזמו התלמידים לאורך היום.

כל זאת מתוך הנחת יסוד לפיה שיח חיובי יכול וראוי שיהיה שיח "מדבק" ובאמצעות גישת "תעביר את זה הלאה" ניתן יהיה להרחיב את אזורי השיח החיוביים יותר.

מנכ"ל רשת "אורט ישראל" צביקה פלג:
"אנו מאמינים כי בכוחם של יותר מ-230 מוסדות הרשת, על כמאה אלף התלמידים הלומדים בה מדי יום, בנוסף להוריהם, מוריהם, מנהליהם, צוותי החינוך שלהם, להשפיע ולייצר פעילות חיובית שתוביל לתהליך משמעותי שישאיר את חותמו על החברה הישראלית. מספיק שכל תלמיד יבוא במגע עם עוד אדם אחד בקהילה, וכבר השגנו את המטרה. באמצעות מרכיב זה ופעילות חברתית נרחבת נוספת שאנו מקדמים ברשת, הוכחנו כבר כי הצטיינות במדעים וטכנולוגיה מהווה השלמה למעורבות קהילתית ואף תורמת לה".

 

 

 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה