אזרחים סוג ב' - מנהל בכיר באסותא חושף מחדל רפואי חמור בחסות המדינה


להאזנה לתוכן:

ד"ר סאלו חרץ, מנהל המחלקה הנוירולוגית באסותא באשדוד, השתתף בדיון בוועדת הבריאות בכנסת שם נחשפו מקרים קשים במה שמכונה "מחדל צנתורי המח". ד"ר חרץ סיפר על קשישה שהגיעה אתמול בבוקר לאסותא, הזדקקה בדחיפות לצינתור מח, המתינה שעות להעברה לבית חולים אחר - וכעת סביר שתשאר נכה לשארית חייה. "למרות שהיא בת 90, היא זכאית לתפקד" אמר בכאב ד"ר חרץ

בית החולים אסותא אשדוד
בית החולים אסותא אשדוד

קריסת שירותי הבריאות לאזרחים ממשיכה בכל הארץ, אך בפריפריה שהיא לא אזור המרכז או אזור ירושלים - אזרחים רבים מקבלים שירותי בריאות באיחור ניכר ולעיתים כשמאוחר מידי.

אתמול התקיים דיון בועדת הכנסת לבריאות בנושא צינתורי מח בחולים שלקו בשבץ. מהעדויות בועדה עולה כי בחסות המדינה, המחדל החמור רק הולך ומחמיר - בגלל חוסר תקצוב למתן חומר שממס קרישי דם (TPA) ובגלל מחדל מתמשך בהעברת מטופלים בין בתי חולים.

"לא סביר שמדינה שמצליחה לפוצץ ביפרים של מחבלים בלבנון, נכשלת בהעברת סבתא בת 90 עם אירוע שבץ מבית החולים באשדוד לבית חולים אחר", אמר בדיון ד"ר רני ברנע, מנהל המרכז למניעת שבץ מוחי בבילינסון, מזכיר האיגוד הישראלי לנוירולוגיה וחבר הנהלת החברה לשבץ מוחי.

ד"ר סאלו חרץ, מנהל המחלקה הנוירולוגית במרכז הרפואי אסותא באשדוד, תיאר בדיון: "הבוקר ב-05:30 הגיעה אלינו לבית החולים תושבת אשדוד בת 90, שבמהלך השינה פיתחה שבץ מוחי. היא הייתה צריכה לבצע MRI דחוף, והיה צריך להעביר אותה דחוף למצנתר. אין אצלנו. התקשרנו לבילינסון, לפי רשימת משרד הבריאות שמתעדכנת כל יומיים. אבל בבילינסון - חדר הצנתורים בשיפוצים, צלצלנו לסורוקה - ומלא, בברזילי - המצנתר לא בכוננות הבוקר. המשכנו וצלצלנו למוקד משרד הבריאות. נאמר לנו: 'נשתדל לעזור, אבל המשיכו לחפש'.

"אחרי שעה ועשרים דקות, מצאנו מצנתר פנוי בשמיר אסף הרופא. רק אחרי 40 דקות, בא אמבולנס. בשעה זו כשאנחנו בדיון בוועדה, המטופלת סוף סוף בדרכה מאסותא אשדוד לאסף הרופא. חיכינו ארבע שעות! יכולנו להציל את התפקוד שלה, למרות שהיא בת 90, היא זכאית לתפקד. סביר להניח שבגלל העיכוב היא תהיה נכה קשה".
.
ד"ר חרץ המשיך ואמר בעדותו בועדה: ""לפני שבע שנים פתחנו את בית החולים, ופתחנו מחלקה לנוירולוגיה. לפני שנה קיבלנו אישור ליחידת שבץ מוחי. כואב לי מאוד כרופא, שאני לא יכול היום לתת טיפול הולם, כי אין לי אפשרות לצנתר אצלי בבית החולים, ואני גם לא יכול להעביר בזמנים סבירים את המטופלים שלי. המנדט שלי זה לטפל בתושבי אשדוד, חצי מיליון איש. אני לא מאמין שמשרד הבריאות מסוגל לנהל את נושא ההעברות בין בתי החולים. יש לי שמונה פרוטוקולים של ישיבות שבהן נכחתי בשנים האחרונות במשרד בנושא העברות. כלום לא השתנה".
 
 
x תמונה ללא תיאור
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה
נגישות