קיבוץ עלומים: "מצפים מהממשלה לפעול ללא דיחוי לשיקום היישוב ולהכיר בהיקף הפגיעה הקשה של ה7 באוקטובר
19.03.25 / 19:43

בשבעה באוקטובר נהרגו ונרצחו בקיבוץ עלומים ובשעריה 62 אנשים. מתוכם, 22 היו עובדים בחקלאות, 5 אנשי כוחות הביטחון, ו-35 נוספים ממסיבת נובה ועוברי אורח. בנוסף, 5 אנשים נחטפו לרצועת עזה, בהם ג'ושי ביפין – סטודנט מנפאל, ורס"ל רן גוילי ז"ל, שעדיין מוחזקים שם בשבי.
לשמחתנו, רומי גונן, שנחטפה מהכניסה לקיבוץ, חזרה לישראל לפני כחודשיים. אוהבים אותך, רומי.
עשרות מחבלי חמאס חדרו לקיבוץ עלומים מכיוונים שונים, השתלטו על אזורים רבים, וביצעו מעשי רצח, הרס, הצתה והשחתה, כשהנזק הכולל מוערך בכ-100 מיליון שקלים.
למרות גורם ההפתעה, העליונות המספרית של המחבלים ויתרון כוח האש – שכלל קלצ'ניקובים, רימונים, RPG ומטענים – כיתת הכוננות של הקיבוץ, בסיוע חיילים בודדים שהגיעו לעזור, נלחמה בגבורה מול המחבלים במשך שעות ארוכות.
במהלך הקרבות נפצעו 6 מחברי כיתת הכוננות ומחברי הקיבוץ. חלקם טופלו על ידי אחות הקיבוץ, וללא סיוע של כוחות מד"א, הקיבוץ נאלץ לפנות את הפצועים לבתי החולים בעצמו – תוך כדי לחימה. אחד מרכבי הפינוי אף ספג ירי, ופצע את החובש של כיתת הכוננות.

לאורך כל האירוע, צוות החירום היישובי (צח"י) הפעיל חמ"ל יישובי תוך שמירה על פיקוד ושליטה, זיהה חדירות מחבלים לקיבוץ דרך מצלמות האבטחה, והכווין את כיתת הכוננות באמצעות רשת הקשר להתמודדות מול המחבלים שחדרו לקיבוץ.
הצוות שמר על קשר עם התושבים באמצעות הודעות, שיחות טלפון ומערכת הכריזה, ועדכן את חמ"ל ההגמ"ר ואת המועצה האזורית. כבר במוצאי שבת, פורסם לחברי הקיבוץ מסמך תמונת מצב ובו סיכום של האירועים, שכלל תיאור הקרבות, שמות הפצועים, דרגת פציעתם ומיקום הפינוי.
רק בסביבות השעה 11:40 נחתו 6 מסוקים ובהם כוחות גדולים של חיילי גדוד 890 (צנחנים) בסמוך לקיבוץ. לאחר הנחיתה, מסוק יסעור הושמד על ידי המחבלים, וחיילי גדוד 890 החלו בלחימה מול עשרות מחבלים שהיו בתוך הקיבוץ – עד שחברו לכוח כיתת הכוננות.
במהלך המתקפה, מחבלי חמאס הציתו והרסו את הרפת, הלולים, הטרקטורים, בתי האריזה, החממות והציוד החקלאי. כמעט כל הגידולים החקלאיים הושמדו. עד היום, חלק ממבני המשק נותרו הרוסים, בעוד שמס רכוש מערים קשיים ומסרב לשלם ולפצות על הנזקים.

בשוך הקרבות, הצבא הגיע לתחקר את שאירע בקיבוץ, ואנו סיפרנו על קורות אותו יום ארור בעלומים ועל החיילים שהגיעו לסייע לנו. העברנו לצבא את התחקירים שביצענו בעצמנו, תוך תיאור מדויק של הקרבות שהתרחשו בעלומים, כולל תחקור של מצלמות האבטחה, ציר זמן מדויק של הקרבות וההתרחשויות, ופירוט הכוחות שהגיעו לקיבוץ. הצבא לקח את התחקירים שלנו והמשיך לבדוק ולתחקר.

ב-8 באוקטובר, יחד עם המועצה האזורית "שדות נגב", פינינו את חברי הקיבוץ למלונות בנתניה.
לאחר כ-10 חודשים של פינוי, שבנו לביתנו ולאדמתנו וחידשנו את ההתיישבות בנגב. יש לנו תוכניות רבות לשיקום, לצמיחה ולקליטת משפחות רבות לקיבוץ.

קיבוץ עלומים קורא להשבת כל החטופים לביתם – החיים לשיקום, והחללים לקבורה ראויה. אנו מחבקים את המשפחות השכולות, משתתפים בצערן ומאמצים אותן לליבנו, ומאחלים החלמה מהירה לפצועים. לפני מספר חודשים, קיימנו בקיבוץ אירוע הוקרה והודיה ללוחמים ולמשפחות הנופלים.
קיבוץ עלומים מצפה מממשלת ישראל וממנהלת תקומה להכיר בעלומים כאחד היישובים שנפגעו הכי קשה בשבעה באוקטובר – כפי שקבע הצבא – ולפעול ללא דיחוי לשיקום הקיבוץ מהנזק הרב שהמחבלים ביצעו.

אנו דורשים פיצוי הוגן ממס רכוש על כל הנזקים שנגרמו, ולהבטיח את המשך חוסנה והתפתחותה של הקהילה שלנו. על המדינה לעמוד במחויבותה כלפי תושביה שנפגעו ולסייע לנו לבנות מחדש את ביתנו ואת עתידנו בנגב.
אנו מצפים למעשים ברורים ולהקצאת המשאבים הדרושים, כדי להבטיח את שיקומו וצמיחתו של הקיבוץ ואת המשך ההתיישבות בחבל תקומה.
