כיצד נתגונן במקרה של רעידת אדמה?
26.01.20 / 19:57
רעידות אדמה בעוצמות הרסניות פוקדות לא אחת את המזרח התיכון. לאחרונה היה אירוע באיראן ובשבוע שעבר פקדה את טורקיה רעידת אדמה בעוצמה של 6.8. ישראל, היושבת על השבר הסורי אפריקאי, נמצאת באזור עם פוטנציאל לרעידת אדמה ובעיני המומחים לא ירחק המועד ורעידת אדמה רצינית תהיה גם בישראל. מידע חשוב ניתן לראות באתר פיקוד העורף ובאתר החירום של עיריית אשדוד. לגזור ולשמור
בשבוע שעבר, בעקבות רעידת אדמה שפקדה את טורקיה, בעוצמה של 6.8, העלה ראש העיר ד"ר יחיאל לסרי פוסט קצר המבקש לרענן את ההנחיות להתנהגות נכונה בזמן רעידת אדמה.
נציין רק כי רעידת האדמה בטורקיה הורגשה גם בישראל, ואין זו פעם ראשונה שתושבים בישראל מדווחים על רעידת אדמה שמורגשת במקומם, בשעה שמוקד הפעילות מתרחש מאות ואלפי ק"מ מאיתנו.
באתר פיקוד העורף יש מידע רב על רעידת אדמה – כיצד להיערך, במה כדאי להצטייד ומה וכיצד ננהג בשעה שהאדמה רועדת תחת רגלינו. להלן כללי התנהגות בזמן רעידת אדמה:
השוהים במבנה - אם ניתן, יש לצאת לשטח פתוח. אם לא ניתן לצאת מהמבנה, יש להיכנס לממ"ד ולהשאיר את הדלת והחלונות פתוחים או לצאת לחדר המדרגות ולהמשיך לרדת אל היציאה מהמבנה. רק אם לא ניתן לפעול כך, יש לתפוס מחסה תחת רהיט כבד.
השוהים בחוץ - יש להישאר בחוץ ולהתרחק ממבנים, גשרים ועמודי חשמל.
השוהים בחוף הים - יש לעזוב את החוף מחשש לצונאמי.
הנוסעים ברכב - יש לעצור את הרכב, לדומם מנוע ולהישאר ברכב. אין לעצור בקרבת גשרים ומחלפים.