הכשרת מדריכי חינוך בישובי העוטף על שם רביד כץ ז"ל חבר כיתת הכוננות בניר עוז שנלחם על הקיבוץ ב 7 באוקטובר

$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('7d120e99-68bb-40e2-8b96-6c1cb04bbef0','/dyncontent/2024/10/15/7d06b997-ade5-40fb-97ac-f9800ddf7031.jpg',18363,'קיבוץ השלשה אייטם כתבה ',525,78,true,26366,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('7d120e99-68bb-40e2-8b96-6c1cb04bbef0','/dyncontent/2024/9/8/f8053b85-55cb-4af9-8eac-2efc831f016b.jpg',18411,'בלו אייס אייטם כתבה ',525,78,true,26366,'Image','');},15]]);})
להאזנה לתוכן:

השבוע חנכו ההסתדרות הציונית העולמית ותנועת השומר הצעיר את תכנית רביד ע"ש רביד כץ ז"ל, חבר כיתת הככוננות בניר עוז שנלחם על הקיבוץ ב 7 באוקטובר וגופתו נחטפה לעזה וחולצה על ידי חיילי צה"ל

תוכנית "דרך רביד" ע"ש רביד כץ ז"ל היא יוזמה מרגשת וחשובה של תנועת השומר הצעיר וההסתדרות הציונית העולמית, המוקדשת להנצחת זכרו של רביד כץ ז"ל, שהיה מחנך מסור ואיש חינוך בעל חזון. התוכנית נועדה להכשיר קבוצות צעירים לחינוך בקיבוצי הגליל העליון והנגב המערבי, במטרה להתמודד עם האתגרים החינוכיים הייחודיים שנוצרו בעקבות האירועים הקשים של ה-7/10.

רביד כץ ז"ל

התוכנית מציעה הכשרה מקצועית וליווי צמוד למדריכים הצעירים, אשר משתלבים בחיי הקיבוץ ומסייעים בבניית מערכת חינוכית יציבה ומתמשכת. המדריכים עוברים הכשרה בתחום החינוך הבלתי פורמלי, עם דגש על עבודה עם קהילות בטראומה, ומקבלים כלים להתמודד עם האתגרים החינוכיים והחברתיים הניצבים בפניהם. כאשר מטרת העל של התכנית הינה חיזוק ההתיישבות בקיבוצי הנגב המערבי.

את התוכנית מובילות תנועת השומר הצעיר והמחלקה למעורבות חברתית של ההסתדרות הציונית העולמית, בשיתוף עם הקואליציה הישראלית לטראומה והתנועה הקיבוצית, אשר תורמות רבות להצלחתה.
כל משתתף בתוכנית יקבל מגורים ושכר במהלך התקופה, ובסיום התקופה יקבל מענק התמדה של 15,000 ש"ח (למסיימי שנה מלאה)

תכנית דרך רביד מציעה את ההזדמנות לקחת חלק בתהליך השיקום והצמיחה של מדינת ישראל לאחר אסון ה-7 באוקטובר לצד פיתוח אישי ומקצועי. מעבר לכך התכנית היא הדרך שלנו להנציח את זכרו של רביד כץ ז"ל ולהמשיך את מורשתו החינוכית. רביד היה אדם חרוץ ונלהב, בעל כריזמה ושמחת חיים מדבקת. זכרו מהווה עוגן ומצפן לדרכם של המשתתפים בתוכנית, והם ממשיכים את מורשתו ברוח אהבת האדם והארץ.

צילום- עמרי סגן,

דרור מורג, ראש המחלקה למעורבות חברתית בהסתדרות הציונית העולמית: "אחת המטרות המרכזיות של התכנית היא לחזק את מערכת החינוך וגם לחזק את ההתיישבות בקהילות. הקיבוצים באזור ספגו מכה אנושה במהלך ה-7 באוקטובר והמלחמה שפרצה בעקבותיו, על כן חשוב לחזק את הקהילות בשותפים לדרך ולערכים, לשמר את החוסן המקומי ולהחזיר את הביטחון לתושבי האזור. זוהי הזדמנות ייחודית לצעירים לתרום, לבנות, ולהיות חלק ממשהו גדול ומשמעותי. לקחת חלק בתכנית כזו - משמעה להיות חלק מהסיפור הישראלי החדש, אותו אנו כותבים היום"

רונית שניר, מזכ"לית השומר הצעיר:  "מה7 באוקטובר היה ברור לנו כתנועה שנתייצב איפה שצריך אותנו. קהילות קיבוצי הנגב המערבי עברו תופת, הקשה ביותר שידענו כעם מאז הקמת המדינה. בשבועות הראשונים המוני מתנדבים הגיעו למלונות, לנו ברור שיש כאן תהליך שיקום ארוך שמתחיל קודם כל בחינוך. התפקיד שלנו זה לגייס את המדריכים והמדריכות הטובים ביותר עבור הנוער שמתמודד עם דברים שגם מבוגרים לא אמורים להתמודד איתם. אבל המשימה שלנו לא נגמרת בגיוס, אנחנו נלווה את המדריכים כדי לתת להם את הכלים וההכשרה המתאימים, והליווי האישי כדי שיצליחו להשאר לאורך זמן ולתת מענה אמיתי לקהילות. זכיתי להיות עם רביד ז"ל בהנהגת התנועה כשהיה רכז אזור דרום. רביד השאיר חותם בלב וחיוך אצל כל מי שליווה וחינך. כשהתבשרנו בחדשות הנוראות על מותו היה ברור מהרגע הראשון שהדרך הנכונה ביותר להנציח את רביד תהיה פרויקט חינוכי שממשיך את מורשתו."

זיו רוזנברג, מנהל החינוך בניר עוז: "הילדים והנוער שלנו ספגו מכה קשה מאד ב-7 באוקטובר ובחודשים שעברו מאז. הם מתמודדים עם משבר אמון וחוסר וודאות קיצונית. הדבר שהם הכי צריכים עכשיו זה דמויות חינוכיות מסורות, יציבות, מישהו לתת בו אמון. הדור הזה שיצמח כאן בקיבוצים שספגו את האסון הוא חלק ממי שנהיה כחברה ביום שאחרי. אין משימה חשובה יותר."

 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה