יוזמים ויוצרים: בית לאומנים בשער הנגב


להאזנה לתוכן:

למרות האיום הביטחוני התמידי באזור עוטף עזה, ישנו גידול דמוגרפי במועצת שער הנגב שהביא עמו מחסור בחללי עבודה לאמנים מקומיים. בימים אלה מתגבשת יוזמה מקומית של אמן צורפות מקיבוץ רוחמה יחד עם שתי סטודנטיות ממכללת ספיר השואפת להקים "חלון תרבותי" של גלריה ומרחב עבודה משותף בעבור אמני האזור. היחידה לליווי עסקים קטנים במועצה תומכת ומלווה והרעיון קורם עור וגידים.

צילום יחצ

סיני אברג'יל נולד וגדל בקיבוץ רוחמה שבשער הנגב. מגיל צעיר התאהב באומנות לכל סוגיה וכבר שנים ארוכות שעוסק בצורפות ובמקביל גם במכללת ספיר. לאחר חמש עשרה שנה בהן טייל בעולם וחי ועבד בתל אביב, חזר סיני אל הקיבוץ בו גדל. כשרצה להמשיך וליצור הוא נתקל בבעיה אליה לא נחשף עד כה: "הרעיון שלי מגיע ממקום אישי לגמרי. העלייה הדמוגרפית החיובית בקיבוצים ובמושבים בסביבה גורמת לכך שאין מבנים שאפשר להשתמש בהם. אז התחלתי לחשוב על פתרון שיעזור לכולם ולא רק לי."

סיני חשב על גלריה משותפת שתיתן בית לאמני שער הנגב ומרחב המאפשר הצגה של תרבות מקומית ובנוסף, מרחב עבודה משותף לאמנים: "רוצים לתת פתרון לאמנים שלא מוצאים חללים לעבוד בהם. יש הרבה שעובדים בבית ואז מתכנסים בעצמם ופחות פתוחים לכל מה שקורה מסביב. הרעיון הוא לא רק לתת מקום לעבוד בו, אלא לחבר בין האמנים, ליצור הפריה הדדית ולאפשר 'חלון תרבותי' אזורי. ממש כמו מוזאונים או גלריות בעולם שמציגות מורשת ותרבות מקומית."

לפני כשנה וחצי פנה סיני למנהלת היחידה לעסקים קטנים ויזמיות במועצת שער הנגב, ד"ר נגה גולסט, והציג בפניה את הרעיון שלו ובפגישה האחרונה בין השניים לפני כחצי שנה, קיבל הפרויקט תנופה גדולה כשנגה קישרה בין סיני לבין נטע גרציאני וגפן אוליאל, שסיימו תואר ביצירה והפקה ממכללת ספיר בשנה האחרונה, התאהבו באזור והחליטו להישאר גם אחרי הלימודים. מסתבר שכבר לפני כשנתיים התחילו נטע וגפן לגלגל במוחן רעיון כמעט זהה לזה של סיני. כמוהו, הן מדברות על חלל משותף לאמנים במועצה, על גלריה שתציג את האומנות המקומית ואפילו על ממשק אינטרנטי שיציג את האומנות ובעצם יהווה השלמה לחלל הפיזי.

"החיבור היה מושלם" מספרת נטע "פתאום נעשינו כבר קבוצה עם כוח הרבה יותר גדול בידיים. כל אחד יכול להביא עכשיו מהידע שלו לשולחן. בין אם מדובר בידע מקצועי, שיווק נכון או יצירת קשרים, כל אחד תורם מכישוריו שלו לתמהיל. בכלל, ברגע שנגה נכנסה לתמונה פתאום החזון נראה היה לגמרי אפשרי. היא חיברה בין כולנו, מייעצת בתכנון העסקי של העניין, מקשרת בינינו לבין גורמים שיכולים לעזור ובגדול נותנת תחושה חזקה של אכפתיות ועזרה מהמועצה."

בימים הקרובים צפויים השלושה להגיש את התכנית המסודרת למועצה ולהתחיל לעבוד. האתגר הראשון שלהם יהיה ה השגת מימון לפרויקט. נכון להיום הם מתכננים  לפתוח את המקום בנפחייה הישנה שבקיבוץ רוחמה בה פעל עד לפטירתו האמן אמנון גולץ.

 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה