כאב לצד תקומה: הריסת הגן הכחול בניר עוז מסמלת התחלה חדשה
אלדה נתנאל
13.12.24 / 09:03
להאזנה לתוכן:
תגים:
ניר עוז
בטקס מרגש ונוגע ללב, ליוו אנשי ניר עוז את הריסת הגן המיתולוגי כחלק מתהליך השיקום וההתחדשות של הקיבוץ, לאחר האובדן הכבד של ה-7 באוקטובר. הטקס הבליט את הרוח האנושית והבחירה בחיים, לצד כאב השבי והאובדן שלא נשכח.
בלב כואב וברגשות מעורבים ליווינו אתמול את קהילת ניר עוז בפרידה נוספת, טקס הריסה של ״הגן הכחול״ - הגן המיתולוגי של הקיבוץ בו עברו 3 דורות שהתחנכו וחינכו, כאות סמל לפרידה ותחילת ההקמה מחדש של הקיבוץ.
-
קיבוץ ניר עוז הפך בעל כורחו לסמל בתוך הטבח והאובדן של השבעה באוקטובר. במהלך המתקפה האכזרית נרצחו ונחטפו רבע מהאוכלוסיה האהובה של הקיבוץ ולמעלה מ-60% מהבתים נהרסו. 29 חברים עדיין בשבי .
-
שנה וחודשיים אחרי, החל תהליך ההקמה מחדש והחייאת הקיבוץ עם הריסת המבנה הראשון והכנת הקרקע להקמת מבנים חדשים בקרוב. הריסת הגן הכחול אינה רק סיום פרק, אלא צעד ראשון בפתיחת דף חדש.
-
בטקס שלווה ברגשות מעורבים השתתפו אנשי ניר עוז, בהם שורדי שבי, משפחות חטופים, משפחות שכול ואורחים רבים, ידידי הקיבוץ. נשאו בו דברים אסנת פרי, יו״ר הקיבוץ ואשתו של חיים פרי שנחטף ונרצח בשבי, רון בהט, איש ניר עוז ופרוייקטור השיקום של הקיבוץ ומיכל עוזיהו, ראשת המועצה הנכנסת.
-
-
בדבריה פנתה מיכל לאנשי ניר עוז ואמרה: ״מאוד כואב להיות הרגע ההיסטורי עצמו אבל אתם כותבים פה היסטוריה ועיני כל מדינת ישראל וכל העם היהודי נשואות לאשכול בכלל ולניר עוז בפרט, כי לצערינו הרב אין שני לניר עוז.
-
-
"ניר עוז הפכה לסמל של הטבח אבל אנחנו הופכים אותה לסמל של רוח האדם ובחירה בחיים״.
הטקס הסתיים במכת השופל, אותה ביצעו אור ויגיל יעקב שנחטפו מביתם בקיבוץ ניר עוז ב-7 באוקטובר ואביהם יאיר נרצח וגופתו עדיין בשבי החמאס ובאמירה, כי לא יהיה שיקום אמיתי ולא תקומה למדינת ישראל כל עוד החטופים שם.